1. Algemeen

 1. Maak geen herrie in de oefenruimtes!
 2. Zorg bij het binnenkomen en weggaan in het pand voor zo min mogelijk overlast voor de buren.
 3. Het is niet toegestaan om op de stoep voor de deur te hangen. Dit kan wel aan de waterkant.
 4. Het is niet toegestaan om in het gebouw te roken. Er mag dus alleen buiten gerookt worden.
 5. In de oefenruimtes mogen op één moment maximaal 9 personen tegelijk aanwezig zijn.

2. Kosten en boekingen

 1. Voor de oefenruimtes (Frikandel, Bodysmurf, Zalmoverschot en NCRV) gelden de volgende prijzen: Let wel, deze prijzen kunnen veranderen.
  • de kosten voor de huur van een oefenruimte voor bands zonder hok en zonder een vast contract zijn 10 euro per uur.
  • de kosten voor de huur van een oefenruimte voor bands met een hok of een vast contract zijn 9 euro per uur.
  • de kosten voor de huur van een oefenruimte voor bands met een hok en een vast contract zijn 8 euro per uur.
  • de kosten voor de huur van backline zijn per oefensessie en per item 2,50 euro.
  • de kosten voor de huur van een opslaghok zijn per maand 35 euro.
 2. Het boeken van een oefenruimte kan alleen via www.defrikandel.nl. Dit kan per email, telefonisch of zelf (als je een account hebt).
 3. Voor boekingen zonder account komt er iemand voor je open doen en afrekenen. Deze persoon wacht zonder overleg max. 30 min en met overleg max. 60 min. Als je na deze tijd nog naar binnen wilt wordt er 15€ extra gerekend.
 4. Inlognaam en wachtwoord kunnen worden aangevraagd via info@defrikandel.nl of telefonisch op 0641224648. Alleen serieuze aanvragen worden behandeld.
  Benodigde gegevens: + band/login naam + voor- en achternaam + e-mailadres + 06 + huisadres + foto van een brief met je naam en adres duidelijk leesbaar
 5. Wanneer je als eerste een bepaalde dag en tijd boekt op de agenda heb je altijd het recht om op die bepaalde tijd te oefenen, behalve wanneer De Frikandel een buitengewone reden heeft om de sessie af te lassen.
 6. Als je na het boeken van een oefensessie toch niet wilt oefenen (en dus ook niet wilt betalen), kun je twee dingen doen:
  - De boeking minimaal 2 dagen voor de geboekte sessie cancellen.
  - Zorgen dat er een andere band wil spelen die dan dus ook voor jou betaald. Dit moet echter onderling tussen bands worden geregeld.
 7. Voor boekingen zonder account geldt: Wanneer je korter dan 2 dagen voor de geboekte sessie cancelt en de geboekte uren worden niet door een andere band geboekt, betaal je 50% van je gereserveerde uren. Wanneer je niet cancelt en ook niet komt oefenen betaal je 50% van je gereserveerde uren plus 15 euro voor degene die de deur kwam open doen. Pas als deze kosten zijn betaald kunnen er weer nieuwe reserveringen worden gedaan.
 8. Voor boekingen met account geldt: Wanneer je korter dan 2 dagen voor de geboekte sessie cancelt en de geboekte uren worden niet door een andere band geboekt, betaal je 50% van je gereserveerde uren.
 9. Je kunt maximaal 3 maanden van te voren boeken.
 10. Bij een contract kun je kiezen voor een vaste dag en tijd in de week (of om de 2 weken) waarop je dan tot in de oneindigheid recht heb.
 11. Een contract kun je ook aanvragen via info@defrikandel.nl of telefonisch op 0641224648.
 12. Voor het cancellen van een contractuele boeking, waarvan de uren niet door iemand anders worden geboekt, wordt 50% van de gecancelde uren in rekening gebracht (ook al gebeurt het annuleren meer dan 2 dagen van te voren).
 13. Contractuele boekingen kunnen zonder verlies van de contractkorting tot naar een week eerder of later worden verschoven. Let hierbij op dat eerst de oude reservering moet worden verwijderd voordat de nieuwe wordt gemaakt. Anders gaat de contractkorting niet mee. (Dit geldt alleen als de nieuwe reservering nog binnen dezelfde maand valt)
 14. Contractuele boekingen kunnen kosteloos worden verwijderd indien er minimaal 3 weken niet geoefend wordt (bv bij vakantie of tour). Dit kan worden gemeld via info@defrikandel.nl.
 15. In alle ruimtes mag er tussen 8am en 12pm geoefend worden.
 16. Bands zijn aansprakelijk voor schade en vermissing van de beschikbare spullen in de ruimte, tijdens de uren die zij online hebben geboekt.
 17. Elke band met een opslaghok wordt geacht minstens 1 keer per maand een dagdeel te oefenen. Als niet, dan betaalt zij 10 euro extra voor die maand ter compensatie. Als dit drie maanden achter elkaar gebeurt, gaat De Frikandel op zoek naar een andere band voor het betreffende opslaghok.
 18. Wanneer een band meer dan 4 maanden achter loopt met betalen zullen al haar openstaande facturen naar een incassobureau worden doorgestuurd en kan haar de toegang tot de oefenruimtes worden ontzegd en hun opslaghok worden ontruimd.

3. Onderhoud en verantwoordelijkheid

 1. Gebruik van het P.A. system is geheel op eigen risico. Het sytem wordt dagelijks gecontroleerd. Wanneer er iets kapot is, worden de kosten op de laatste gebruiker verhaald. Dus, gewoon niet te hard blazen.
 2. Laat de oefenruimte ten minste zo achter als je hem aantrof.
 3. Het is verplicht om te laten weten als er iets aan de oefenruimte en/of de beschikbare apparatuur kapot is en je het niet of niet meteen kunt repareren of vervangen.
 4. Het is belangrijk dat je laat weten als er iets is dat verbeterd kan worden, als er onduidelijkheid is over iets en vooral als er meningsverschillen zijn.

4. Verder

 1. Iedereen is vrij om commentaar te geven op deze regels. Schrijf in je commentaar dan eerst om welke regel het gaat. Bijvoorbeeld 4.1 voor deze regel. Bedankt!